„Gyula művek” – Balaton Akarattya – Koppány strand

A bejegyzés címéből lehet következtetni, hogy egy strand büféről van szó. Igen egy strandbüféről írok, november közepén. Évek óta járok erre a strandra, körülbelül már 6 éve. Ezért gondoltam egy strandbüfés posztban erről a büféről fogok írni.

Először is, érdemes meghatározni, hol van a hely. Google Mapon egyszerűen megtalálhatjuk, illetve GPS-el is, a cím: Balaton Akarattya, Aligai út 9. Illetve egyesek Koppány sornak nevezik.

gyulamuvek_terkepTérkép

Az egész strand szocreál, illetve azért az utóbbi pár évben már modernizálódott, de Balaton viszonylatban, Akarattya, Kenese, Aliga még mindig jó úti célpont lehet azoknak, akik szeretik a régi dolgokat. A strandon jó pár büfé van, jó pár csődbe is ment és újra nyílt a helyén a másik az elmúlt években. A Gyula művek stabil amióta Mi idejárunk. Ezen a helyen még nem adtak romlott ételt, még nem próbáltak átverni, még nem fizettem 1000 forintot 2 darab palacsintáért. Bármikor megyünk, mindig látjuk, hogy nem csak Mi egyedül vagyunk visszajáró vendégek.

Ha palacsinta, akkor Gyula művek. Díjnyertes a palacsinta. És a nutella igazi nutella. Szinte hihetetlen, de van ilyen, saját szemmel láttam, ahogy bontatlan nutellás üvegből kenik a palacsintámat. A Lekváros és a túros is verhetetlen.

gyulamuvek_palaHa itt palacsintát eszünk, az fejenként 4 db-tól indul…

Eddig amúgy bármit ettem itt, minden jó volt. Na jó, mégsem, talán első alaklommal pizzát kértem, na azt azóta sem. A legolcsóbb mirelit pizzát kell elképzelni (lehet, hogy az volt), soha többé! Ettől eltekintve minden hibátlan volt. A hekk kimondottan jó, a lángos szenzációs!

gyulamuvek_gulyasA jó öreg Gulyás

Sajnos csak ennyi képet találtam az elmúlt évekből. Ha a Koppány strandon járunk, szinte biztos, hogy beugrunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet!